Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

„Rozczochrańce”

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne francuskie ciasteczka z marmoladą

„Rozczochrańce”

Składniki:

„Rozczochrańce”

 

 

Sposób przygotowania:

„Rozczochrańce”
Wymieszać śmietanę, margarynę i mąkę. Wyrobić na jednolite ciasto. Włożyć do lodówki i po oziębieniu ciasta rozwałkować. Pociąć na paseczki o szerokości ok. 4-5 cm, środek paseczka posmarować marmoladą. Złożyć na pół- wzdłuż. Pociąć ciasto na kawałki jakiej wielkości chcemy ciastka ok. 10 cm. Bok, który sklejaliśmy lekko ponacinać i zgiąć ciastko w kształt półksiężyca. Upiec i po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.