Sposób przygotowania:
Róże karnawałowe
Mąkę przesiać dodać żółtka, masło oraz śmietanę wymieszaną ze spirytusem. Całość delikatnie osolić i zagnieść ciasto. Zawinąć w woreczek na około godzinę rozwałkować na ok. 3 mm, wykroić 3 wielkości krążków np.szklanką, literatką i kieliszkiem, naciąć je w 5 miejscach ale nie przekrój do końca.
Środek dużego i średniego krążka posmarować białkiem i docisnąć na wierzch docisnąć mały.
Smażyć na rozgrzanym oleju w zloty kolor. Ważne aby róże smażyć najmniejszym krążkiem w dół. Na koniec udekorować dżemem lub czekoladą.
Środek dużego i średniego krążka posmarować białkiem i docisnąć na wierzch docisnąć mały.
Smażyć na rozgrzanym oleju w zloty kolor. Ważne aby róże smażyć najmniejszym krążkiem w dół. Na koniec udekorować dżemem lub czekoladą.