Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

róże karnawałowe mojej teściowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

moja Teściowa robi najlepsze róże karnawałowe na świecie, a siostrzeniec mojego męża dzielnie jej pomaga

róże karnawałowe mojej teściowej

Składniki:

róże karnawałowe mojej teściowej

 

  • 500 g mąki,
  • 6 żółtek,
  • 75g margaryny,
  • 12 łyżek gęstej śmietany,
  • 2 łyżki spirytusu,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli i cukru,
  • tłuszcz do smażenia, cukier puder do posypania
  • marmolada z róży

Sposób przygotowania:

róże karnawałowe mojej teściowej
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na dość cienki placek, za pomocą szklanki, literatki i kieliszka wykrawamy kółka, które następnie delikatnie nacinamy i zlepiamy. Smażymy najmniejszym kółeczkiem do dołu w głębokim tłuszczu na złoty kolor.Odsączamy z tłuszczu posypujemy cukrem pudrem a na najmniejsze kółeczko nakładamy odrobinę marmolady.