Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zupa z soczewicą
W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej przez 2-3 minuty pokrojoną w piórka cebulę i posiekany ząbek czosnku i chilli. Marchewkę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do przesmażonej cebuli – mieszamy i smażymy 5 minut.
Kiedy warzywa się przesmażą do garnka dodajemy odcedzoną soczewicę, wlewamy bulion, dodajemy cumin i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 15-20 minut.
Po tym czasie ziemniaki i marchewka powinny być miękkie, doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem, serwujemy gorąca posypaną posiekaną natką pietruszki ; )
Kiedy warzywa się przesmażą do garnka dodajemy odcedzoną soczewicę, wlewamy bulion, dodajemy cumin i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 15-20 minut.
Po tym czasie ziemniaki i marchewka powinny być miękkie, doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem, serwujemy gorąca posypaną posiekaną natką pietruszki ; )
Marika-
Magdalena88
Igraszki Losu