Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rożki z ciasta francuskiego z jagodami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rożki z ciasta francuskiego można robić z rożnymi owocami.

Rożki z ciasta francuskiego z jagodami.

Składniki:

Rożki z ciasta francuskiego z jagodami.

 

  • ciasto francuskie mrożone 1 opakowanie
  • jagody 1/2 kg
  • jajko 1 szt
  • cukier 4 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Rożki z ciasta francuskiego z jagodami.
Jagody umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Ciasto rozmrozić, pokroić na kwadraty, brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem. Na każdy kwadrat z ciasta położyć kilka jagód, posypać cukrem i złożyć na pół. Bardzo dokładnie zlepiać brzegi. Rożki ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 25 minut.