Rożki z szynki gotowanej z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są dekoracją stołu przy domowych przyjeciach

Rożki z szynki gotowanej z farszem

Składniki:

Rożki z szynki gotowanej z farszem

 

  • 12 plastrów gotowanej szynki
  • 2 łyżki kremu musztardowo-majonezowego
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 12 długich piórek cienkiego szczypiorku
  • 6 jajek
  • pomidor
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • garść kiełków rzodkiewki
  • sól morska
  • zmielony kolorowy pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rożki z szynki gotowanej z farszem
1. Szczypiorek z pęczka siekać. Jajka gotować na twardo 8 minut od chwili zawrzenia. Obrać i kroić na kawałki. Miksować z kremem, chrzanem i posiekanym szczypiorkiem na jednolitą masę. Doprawić solą morską i kolorowym pieprzem. Dokładnie mieszać. Masę przełożyć do szprycy. 2. Plastry szynki zwinąć w rożki i napełnić masą, w połowie przewiązać piórkami szczypiorku. Rożki układać na talerzu. Dekorować plastrami pomidora i posypać kiełkami.Przed podaniem dobrze schłodzić