Sposób przygotowania:
Spaghetti z łososiem i sosem brokułowo-koperkowymPrzygotowanie łososia:
Rybę pokroić w dość dużą kostkę, brokuła podzielić na różyczki, wymyć, ugotować w osolonym wrzątku przez 6 minut, odcedzić, zahartować zimną wodą.
Przygotowanie sosu:
Brokuła zblendować z drobno posiekanym koprem, następnie powoli wlewać śmietankę i dodawać czosnek przeciśnięty przez praskę ciągle blendując.
Smażenie łososia:
W głębokiej patelni rozgrzać olej lub oliwę, wrzucić pokrojoną rybę, posypać ją solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Przesmażyć przez 2 minuty ciągle mieszając.
Kończenie dania:
Wlać sos, całość zagotować, wlać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem według uznania.
Wrzucić ugotowany i odcedzony makaron, wymieszać. Gotować chwilę, aby danie było gorące i podawać. Smacznego!