Sposób przygotowania:
Różyczki wg Justyna92
Mąki wymieszać z solą i cukrem pudrem, wkroić zimną margarynę, dodać żółtka posiekać nożem dodać wodę i wyrobić ciasto. Owinąć ciasto folią i wstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie ciasto dość cienko rozwałkować i szklanką wycinać kółeczka. Układać po 4 krążki tak, by zachodziły na siebie brzegami które smarujemy białkiem by się zlepiły. Następnie zwinąć w rulon, przekroić go na pół i delikatnie rozchylić im płatki na boki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Różyczki można posmarować białkiem i posypać cukrem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do zarumieniania.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem te różyczki których nie posypywaliśmy przed pieczeniem cukrem.
Po tym czasie ciasto dość cienko rozwałkować i szklanką wycinać kółeczka. Układać po 4 krążki tak, by zachodziły na siebie brzegami które smarujemy białkiem by się zlepiły. Następnie zwinąć w rulon, przekroić go na pół i delikatnie rozchylić im płatki na boki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Różyczki można posmarować białkiem i posypać cukrem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do zarumieniania.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem te różyczki których nie posypywaliśmy przed pieczeniem cukrem.
marietta
julcia12437
marietta
Justyna92
Do tych różyczek nie trzeba foremek , proszę przeczytać sposób wykonania :)
Pozdrawiam
edytaha
zewa