Sposób przygotowania:
Sypana szarlotka
Obrane jabłka szara reneta zetrzeć na tarce o grubszych oczkach do miski, wymieszać z cukrem i przyprawą do szarlotki.
W misce wymieszać dokładnie obie mąki, cukier, kaszę manną, proszek do pieczenia.
Forma keksówka 28x15 cm z papierem do pieczenia, sypkie składniki podzielić na 3 części, wsypać 1 na dno formy, wyłożyć wymieszane razem z sokiem połowę jabłek, wsypać 2 część na jabłka, wyłożyć resztę jabłek i wsypać 3 część sypkich, NIE UGNIATAĆ, NIE PRZYCISKAĆ SKŁADNIKÓW.
Na wierzchu ciasta poukładać kawałki zimnego tłuszczu, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C, grzanie góra/dół około 60 minut, ciasto dobrze wystudzić.
W misce wymieszać dokładnie obie mąki, cukier, kaszę manną, proszek do pieczenia.
Forma keksówka 28x15 cm z papierem do pieczenia, sypkie składniki podzielić na 3 części, wsypać 1 na dno formy, wyłożyć wymieszane razem z sokiem połowę jabłek, wsypać 2 część na jabłka, wyłożyć resztę jabłek i wsypać 3 część sypkich, NIE UGNIATAĆ, NIE PRZYCISKAĆ SKŁADNIKÓW.
Na wierzchu ciasta poukładać kawałki zimnego tłuszczu, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C, grzanie góra/dół około 60 minut, ciasto dobrze wystudzić.
SylaUla