Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Rukola w miodowo- musztardowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rukola i musztarda francuska to połączenie niemal idealne...

Rukola w miodowo- musztardowym sosie

Składniki:

Rukola w miodowo- musztardowym sosie

 

  • 15 dag rukoli
  • kilka żółtych pomidorków cherry do dekoracji
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 6 łyżek śmietany 12 %
  • 3 łyżeczki musztardy z gorczycą (francuskiej)
  • miód
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rukola w miodowo- musztardowym sosie
Warzywa dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Do majonezu dodajemy śmietanę oraz musztardę. Doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem. Sosem zalewamy sałatę, dokładnie mieszamy. Przybieramy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami cherry. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Tagi:

rukola