Sposób przygotowania:
Rukola z cukiniąETAP 1
![Rukola z cukinia Rukola z cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rukola-z-cukinia-424756.jpg)
Rukole przepłukujemy i dokładnie osuszamy.
ETAP 2
![Rukola z cukinia Rukola z cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rukola-z-cukinia-424757.jpg)
Cukinię kroimy w plasterki około 0,4-0,5 cm.
ETAP 3
![Rukola z cukinia Rukola z cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rukola-z-cukinia-424758.jpg)
Tak przygotowane plasterki układamy koło siebie na patelni grillowej. Oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i obsmażmy z dwóch stron. Czynność powtarzamy, gdyż całej cukinii nie umieścimy od razu na jednej patelni. Gotową studzimy.
ETAP 4
![Rukola z cukinia Rukola z cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rukola-z-cukinia-424759.jpg)
Kabanosy kroimy pod skosem na odcinki około 1- 1,5 cm.
ETAP 5
![Rukola z cukinia Rukola z cukinia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/rukola-z-cukinia-424760.jpg)
Cebule kroimy w piórka. Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy każdy na 2- 4 części w zależności od ich wielkości. Ser feta kroimy w kostkę.
Tak przygotowane składniki oraz orzeszki układamy naprzemiennie na przygotowanych talerzach, półmiskach. Przed podaniem całość skrapiamy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami. Podajemy!