iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pomidorowe fusilli z cukinią i szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne danie z makaronu fusilli z dodatkiem liści szpinaku i liści rukoli. Do tego plasterki cukinii i połówki pieczarek. Szybko, zdrowo i smacznie.

Pomidorowe fusilli z cukinią i szpinakiem

Składniki:

Pomidorowe fusilli z cukinią i szpinakiem

 

  • makaron fusilli

 

 

 

  • rukola

 

 

 

 

 

 

 

 

  • cebula czerwona

Sposób przygotowania:

Pomidorowe fusilli z cukinią i szpinakiem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy wodą. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Dajemy posiekane ząbki czosnku. Chwilę smażymy. Dodajemy piórka czerwonej cebuli. Następnie dodajemy plasterki cukinii i połówki pieczarek. Podsmażamy. Następnie dajemy liście szpinaku i dodajemy makaron. Mieszamy. Doprawiamy solą ,pieprzem ziołami prowansalskimi do smaku. Na koniec dodajemy liście rukoli. Podajemy na ciepło.