Sposób przygotowania:
Pulpety z cukinią w pomidorachETAP 1:
Mięso mielę maszynką.
ETAP 2:
Bułkę czerstwą namaczam w mleku, cebulę drobno kroję i przesmażam. Do mięsa dodaję cebulę, paprykę pokrojoną ww kostkę, cukinię ścieram na tarce jarzynowej, dodaję jajko, majeranek, sól, pieprz, natkę, koperek, kaszkę manną. Całość mieszam i wyrabiam rękoma. Formuję nieduże kulki.
ETAP 3:
Pulpety wrzucam do gotującej się wody i gotuję pięć minut od zagotowania.
ETAP 4:
Na patelni przesmażam cebulkę pokrojoną drobno, dodaję czosnek i smażę, dolewam przecier i dalej smażę. Jak sos się zredukuję miksuję go blenderem zrobi się wtedy gęsty. Doprawiam sola, pieprzem, czubrycą.
SylaUla
demisec