Szalona Kucharka

Szalona Kucharka

Kucharz
[Przepisów: 6]

Ruloniki z szynki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe na przyjęcia, znika w mig :)

Ruloniki z szynki w galarecie

Składniki:

Ruloniki z szynki w galarecie

 

  • 8 dużych plastrów szynki
  • pęczek szczypiorku
  • 1 biały twarożek
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki chrzanu
  • żelatyna
  • bulion warzywny naturalny lub 1 kostka warzywna

 

Sposób przygotowania:

Ruloniki z szynki w galarecie
Do twarożku dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz 3 łyżki chrzanu. Wszystko dokładnie mieszamy oraz doprawiamy wg uznania solą oraz pieprzem. Przygotowane plastry szynki smarujemy dosyć grubo farszem i zwijamy w ruloniki. Układamy na półmisku, przecięciem do dołu, tak aby się nie rozpadały. Następnie ruloniki zalewamy galaretą, którą należy przygotować z 4 łyżek żelatyny, rozpuszczonej w bulionie warzywnym. Całość dekorujemy natką pietruszki i wstawiamy na całą noc do lodówki.

Tagi:

szynka