Sposób przygotowania:
Ruloniki z warzywami
Na patelni rozgrzej oliwę i upraż słonecznik, uprażony odłóż na talerzyk. Paprykę i marchewkę pokrój w paski i podsmaż z solą, często mieszając żeby się nie przypaliło. Usmażone warzywa odłóż do przestygnięcia. Kapustę pekińską posiekaj, rzodkiewkę pokrój w plastry.Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie żeby ułatwić zawijanie. Na papier ryżowy posypujemy słonecznikiem, na to trochę kapustki,papryczkę z marchewką,rzodkiewkę, soję i kukurydzę, całość zawijamy jak na krokiety, najpierw boczne boki do środka a potem w rulon. Podczas nakładania warzyw nie przesadź z ilością bo będzie problem z zawinięciem. Najlepiej zawijać w dwa papiery, najpierw w jeden a potem drugi papier, nie dwa naraz. Następnie gotowe ruloniki usmaż na głębokim oleju z dwóch stron ok 2 min. Podawać z ryżem i słodkim sosem chili :)
darmiona
kasiunia.1981
Mnie również się wydaje że to cukier puder
elzbieta8960
anemon
darmiona
właśnie!
gabyelle21l@tlen.pl
darmiona
nie rozumiem, po co w to dalej brniesz?