beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Ruloniki ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka przekąska.........

Ruloniki ze szparagami

Składniki:

Ruloniki ze szparagami

 

  • szparagi 3 sztuki
  • szynka konserwowa 6 plastrów
  • serek kanapkowy 6 łyżek
  • pomidor 1 sztuka
  • jajko ugotowane 1 sztuka
  • sałata 2 liście
  • szczypiorek 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Ruloniki ze szparagami
Szparagi myjemy, odłamujemy stwardniałą część, obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10-12 minut (nie dłużej). Wyjmujemy, osączamy i studzimy. Kroimy na połowy. Na środek plastra szynki położyć łyżeczkę serka i kawałek szparaga. Zwinąć roladkę. Związać szczypiorkiem lub porem. Na półmisku położyć umyte i osuszone liście sałaty. Na nich ułożyć przygotowane ruloniki. Udekorować pomidorem i jajkiem.