Sposób przygotowania:
Rulony naleśnikowe z truskawkami
Wlej mlekodo miski, dodaj jajo, otręby i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw jena 30 minut w ciepłe miejsce.
Twarożek rozgnieć widelcem, dodaj jogurt lub śmietankę - wymieszaj. Możesz użyć gotowego zmielonego twarogu do nalesników.
Usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju. Na każdy naleśnik nakładaj pas twarożku, następnie rozłóż pas truskawek po czym zwijaj w rulony. Górę udekoruj listkami mięty.
Jeśli zostaną ci truskawki rozłóż je na talerzykach obok naleśników.
Twarożek rozgnieć widelcem, dodaj jogurt lub śmietankę - wymieszaj. Możesz użyć gotowego zmielonego twarogu do nalesników.
Usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju. Na każdy naleśnik nakładaj pas twarożku, następnie rozłóż pas truskawek po czym zwijaj w rulony. Górę udekoruj listkami mięty.
Jeśli zostaną ci truskawki rozłóż je na talerzykach obok naleśników.