kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Rumsztyk z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla największych smakoszy cebulki

Rumsztyk z cebulą

Składniki:

Rumsztyk z cebulą

 

  • Mięso:
  • 0,5 kg polędwicy
  • sól i pieprz
  • Dodatek:
  • 5 cebul
  • trochę soli
  • Inne:
  • Olej
  • Ziemniaki

Sposób przygotowania:

Rumsztyk z cebulą
Dodatek:
Cebule obrać i przekroić na pół a później kroić w pół krążki.
Patelnie wstawić na ogień, wlać olej i włożyć cebulę. Pod koniec smażenia trochę posolić. Usmażoną odstawić na bok.
Mięso:
Polędwice pokroić na kawałki i rozbić tłuczkiem.
Następnie po solić i po pieprzyć.
Patelnie wstawić na ogień wlać olej. Jak już będzie rozgrzany włożyć kawałki polędwicy i usmażyć.
W między czasie podgrzać wcześniej usmażoną cebulę.
Na talerze włożyć ziemniaki, później usmażoną polędwicę a na nią podgrzaną cebulę.

Tagi:

mięso cebula