Sposób przygotowania:
Rurki z kremem 3
Mąkę połączyć z masłem i śmietaną i dodać szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto. Po zagnieceniu owinąć folią aluminiową lub włożyć do foliowego woreczka, wkładamy do lodówki na ½ godz. Wyjąć, ciasto. Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na bardzo cieniutko ( 1 mm), Ciasto rozwałkowane pokroić w długie paski o szerokości do 1,5 cm. Rurki musimy posmarować masłem leciutko. Nawijamy paski zaczynając od węższej części do szerszej. Maczamy jedną stronę rurki w cukrze. Układamy na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce z cukrem do góry.Piec około 15 minut w temperaturze 200*C.Mleko podzielić na połowę. W 250ml mleka rozrabiamy mąki z cukrem, i gotujemy budyń na pozostałym mleku. Studzimy ugotowany budyń. Miksujemy z 1/2 kostki masła. Po wystudzeniu nadziewamy rurki kremem.