aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Rurki z kremem aga-25

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne rurki z słodkim kremem. Wychodzi do 40 sztuk.

Rurki z kremem aga-25 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z kremem aga-25

 

 

Sposób przygotowania:

Rurki z kremem aga-25
Ciasto: Mąkę przesiewamy dodajemy do niej śmietanę (ciasto ma być wolniejsze jak na pierogi) margarynę i żółtka. Wyrabiamy ciasto. Wkładamy go do woreczka foliowego i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na 3 mm, wykrawamy paski i nawijamy na natłuszczone foremki do rurek. Układamy na blaszce również posmarowanej tłuszczem i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Krem: W niewielkiej ilości mleka rozrabiamy żółtka i mąki, resztę mleka zagotowujemy z cukrami. Na gotujące się mleko wlewamy żółtka i mieszamy gotując aż do zgęstnienia. Zimne rurki nadziewamy gorącym kremem. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Rurki z kremem aga-25
Ciasto wyrabiamy i formujemy kulę, wkładamy go do lodówki.
Rurki z kremem aga-25
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy paski takie jak na zdjęciu.
Rurki z kremem aga-25
Na foremki nawijamy paski ciasta i układamy na foremce.
Rurki z kremem aga-25
Przygotowany krem, którym napełniamy rurki.