Sposób przygotowania:
Rurki z kremem budyniowym
Ciasto francuskie podsypujemy odrobiną mąki rozwijamy , można też trochę rozwałkować , bo jak dla mnie jest za grube , należy to oczywiście robić bardzo delikatnie .
Nożem cukierniczym lub zwykłym pokroić w paski , nawinąć na foremki , ułożyć na brytfannie pamiętając by zachować odstęp , bo ciasto rośnie w czasie pieczenia , posmarować obficie roztrzepanym jajkiem .Piec w temperaturze 180 stopni około25 minut .
Odlać 1/3 mleka , resztę zagotować . Do odlanego mleka dodać cukry , mąkę i żółtka .wymieszać i wlać do gotującego się mleka . Zostawić do wystudzenia , Margarynę utrzeć na puch po łyżce dodawać budyń ucierać tak by nie powstały grudki. Rękawicą cukierniczą napełniać upieczone rurki . Można posypać cukrem pudrem.
Nożem cukierniczym lub zwykłym pokroić w paski , nawinąć na foremki , ułożyć na brytfannie pamiętając by zachować odstęp , bo ciasto rośnie w czasie pieczenia , posmarować obficie roztrzepanym jajkiem .Piec w temperaturze 180 stopni około25 minut .
Odlać 1/3 mleka , resztę zagotować . Do odlanego mleka dodać cukry , mąkę i żółtka .wymieszać i wlać do gotującego się mleka . Zostawić do wystudzenia , Margarynę utrzeć na puch po łyżce dodawać budyń ucierać tak by nie powstały grudki. Rękawicą cukierniczą napełniać upieczone rurki . Można posypać cukrem pudrem.