Sposób przygotowania:
Rurki z kremem jagodowo - śmietankowym
1. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
2. Metalowe foremki do pieczenia rurek za pomocą pędzelka smarujemy olejem ( ale tylko za pierwszym razem ). Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o około 2 - 3 cm szerokości. Paseczkami ciasta owijamy foremki. Układamy na blasze ( bez papieru ) i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone zdejmujemy z foremek dokładnie studzimy.
3. Krem: Borówki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy blenderem na gładki mus. Następnie odmierzamy około 200 ml musu. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mus i cukier puder do smaku, całość dokładnie ubijamy.
4. Gotowym kremem napełniamy wystudzone rurki ( najlepiej napełniać rękawem cukierniczym ).
5. Napełnione rurki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 40 - 50 sztuk rurek.
2. Metalowe foremki do pieczenia rurek za pomocą pędzelka smarujemy olejem ( ale tylko za pierwszym razem ). Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o około 2 - 3 cm szerokości. Paseczkami ciasta owijamy foremki. Układamy na blasze ( bez papieru ) i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone zdejmujemy z foremek dokładnie studzimy.
3. Krem: Borówki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy blenderem na gładki mus. Następnie odmierzamy około 200 ml musu. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mus i cukier puder do smaku, całość dokładnie ubijamy.
4. Gotowym kremem napełniamy wystudzone rurki ( najlepiej napełniać rękawem cukierniczym ).
5. Napełnione rurki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 40 - 50 sztuk rurek.