Sposób przygotowania:
Dyniowe rurki z orzechowym krememETAP 1:
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zimne masło zetrzeć na grubej tarce, połączyć z mąką. Dodać gęsty mus z dyni, cukier puder, skórkę z pomarańczy, cukier waniliowy i żółtka, posiekać i zagnieść ciasto.
ETAP 2:
Następnie rozwałkować i pokroić w 2 cm paski.
ETAP 3:
Paski ciasta zawinąć na foremki do rurek i ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krem
Tłuszcz z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po łyżce śmietany.
ETAP 5:
Następnie ciągle ucierając dodawać masło orzechowe i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. 2 łyżki płynnej czekolady pozostawić do dekoracji. Krem przyprawić do smaku sokiem z cytryny lub spirytusem.
ETAP 6:
Upieczone rurki ostudzić, zsunąć z foremek. Krem przełożyć do szprycy, napełnić rurki, ozdobić płynną czekoladą.
lukrowanepierniczki