Sposób przygotowania:
Rurki z kremem z soku owocowego
1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy na 1 godzinę do lodówki do schłodzenia.
2. Metalowe foremki do pieczenia rurek za pomocą pędzelka smarujemy olejem ( ale tylko za pierwszym razem ). Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o 2-3 cm szerokości. Paseczkami ciasta owijamy foremki. Układamy na blasze ( bez papieru ) i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone zdejmujemy z foremek i studzimy.
3. Krem: W szklance soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Następnie masę lekko studzimy.
4. Następnie jeszcze ciepłą przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy rurki. Odstawiamy do zastygnięcia masy.
5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 20 sztuk rurek. Sok miałam w kartonie o smaku banan, marchewka, jabłko.
2. Metalowe foremki do pieczenia rurek za pomocą pędzelka smarujemy olejem ( ale tylko za pierwszym razem ). Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, następnie kroimy paseczki o 2-3 cm szerokości. Paseczkami ciasta owijamy foremki. Układamy na blasze ( bez papieru ) i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone zdejmujemy z foremek i studzimy.
3. Krem: W szklance soku rozpuszczamy budynie, pozostały sok zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Następnie masę lekko studzimy.
4. Następnie jeszcze ciepłą przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy rurki. Odstawiamy do zastygnięcia masy.
5. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 20 sztuk rurek. Sok miałam w kartonie o smaku banan, marchewka, jabłko.