Sposób przygotowania:
Rurki z masą i cukierkami
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać śmietanę, żółtka i margarynę, wyrobić ciasto. Ciasto włożyć na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i pociąć na długie paski (ok. 2-3 cm szerokości). Każdy pasek nakładać na wysmarowane margaryną rurki. Układać obok siebie. Piec ok. 30 minut w 180 st. Wyjąć i ostudzić, wyciągnąć foremki. Białka ubić z cukrem nad parą. Ubijać dość długo ubijaczką. Dodać sok z pół cytryny. Żelatynę rozpuścić jak podano na opakowaniu. Letnią dodać do masy i nadal ubijać. Dawać do rękawa cukierniczego i nabijać masą rurki. Każdą rurkę obtoczyć stroną od masy w posypce cukierkowej. Na koniec posypać cukrem pudrem.