Sposób przygotowania:
Rurki z nadzieniem
Na patelnię wyłożyć mięso mielone i zacząć podsmażać. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać wolno. Następnie podlać pomidorami z puszki. Cały czas mieszając pokroić bardzo drobno pieczarki. Podsmażyć je na osobnej patelni. Dodać do mięsa i przecisnąć do tego przez praskę ząbek czosnku. Całość przyprawić do smaku. Pod sam koniec smażenia dodać groszek konserwowy. Lekko zamieszać. Między czasie lekko (przez ok. 2 minuty) podgotować makaron. Nie może być on ugotowany nawet al dente. Wyjąć z wody i faszerować go przygotowanym nadzieniem. Układać na wysmarowanym naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego. Na koniec posypać żółtym serem. Piec w piekarniku ok. 25-30 minut. Po tym czasie wyjąć i przed podaniem ozdobić. Podawać ciepłe.