zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2415]

Rurki z sosem mięsno pieczarkowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Rurki z sosem.................

Rurki z sosem mięsno pieczarkowym

Składniki:

Rurki z sosem mięsno pieczarkowym

 

  • 500 g makaronu rurki
  • 400 g łopatki wieprzowej
  • 400 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • maggi
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki

 

Sposób przygotowania:

Rurki z sosem mięsno pieczarkowym
Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić wg uznania. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć od czasu do czasu mieszając. Dodać pokrojoną cebulkę, chwile podsmażać i dodać pieczarki. Wszystko przyrumienić mieszając, aby się nie przypaliło. Podlać około 1 litrem wody, i dusić prawie do miękkości. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać koperek i doprawić do smaku. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos zagotowując go. Ewentualnie jeszcze doprawić w miarę konieczności. Makaron ugotować wg przepisu, nałożyć na talerz i polać sosem.

Tagi:

makaron