Sposób przygotowania:
Rurki ze śmietaną i czekoladąWykonanie rurek :
Do misy wsypujemy mąkę przesianą. Dodajemy cukier waniliowy. Dodajemy margarynę miękką pokrojoną w kostkę. Łyżką dodajemy śmietanę oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto i do woreczka wkładamy, a potem do lodówki na dwie godziny do schłodzenia. Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto i przekładamy je na stolnicę silikonową. Ciasto dzielimy na 4 części , wałkujemy cienko podsypując mąką aby nie sklejało się. Kroimy w paski 1.5 cm. Rurki smarujemy margaryną i zawijamy je w ciasto lekko na skos tak aby nachodziło jeden na jeden aż do końca. Przekładamy rurki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajem i posypujemy cukrem. Pieczemy w 200 stopniach koło 20 minut. Nadziewamy czym chcemy u mnie akurat to śmietana , dodatkowo polane czekoladą.
Polewa :
Czekoladę rozpuszczamy z dwiema łyżkami mleka.
zbysiowa
misia5
lalunia
Dziękuję :)
lalunia
Cieszę się , że się podobają :)
marcinka
lalunia