Sposób przygotowania:
Rurki z truskawkowym nadzieniem
Składniki na ciasto zagnieść szybko i dokładnie. Ciasto rozwałkować na cienki placek około 2 mm grubości i pociąć na długie paski szerokości 1,5-2 cm. Cienkie paski ciasta nawijać na specjalne foremki do rurek, następnie posmarować je wodą (lub białkiem) i posypać cukrem do dekoracji. Przygotowane foremki ustawić pionowo na blasze i piec około 15-20 minut w temperaturze 200 stopniach C. Po upieczeniu wyjąć rurki z piekarnika, ostudzić i wyjąć foremki poprzez naciśnięcie na węższą część rurki. Truskawkową galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody i ostudzić. Umyte truskawki przełożyć do wysokiego naczynia do miksowania, dodać do nich serek homogenizowany i miksować. Następnie dodać ostudzoną, tężejącą galaretkę i zmiksować dokładnie jeszcze raz wszystkie składniki. Przygotowane nadzienie schłodzić w lodówce, aż masa zgęstnieje. Gęstą masę truskawkową przekładamy do szprycy iwypełniamy nią rurki. Przed podaniem najlepiej schłodzić rurki w lodówce.
Netka
luna
Smakowita