eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1814]

Ruskie cannelloni Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Zmodyfikowany przepis Pawła Lorocha

Ruskie cannelloni Eli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ruskie cannelloni Eli

 

Sposób przygotowania:

Ruskie cannelloni Eli
Obrane i umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.Zimne ziemniaki i ser biały przecisnąć przez praskę.Cebule pokroić w grubszą kostkę.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni roztopić 1 łyżkę smalcu,dodać połowę pokrojonego boczku i smażyć chwilę.Do boczku dodać połowę pokrojonej cebuli,dalej smażyć,aż cebula i boczek się zrumienią i dodać do ziemniaków z serem.Masę doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Na patelni rozgrzać drugą łyżkę smalcu,dodać resztę boczku i przesmażyć.Do boczku dodać resztę cebuli i smażyć aż boczek z cebulą się zrumienią.Makaron cannelloni ugotować na pół miękko w osolonej wodzie,odcedzić i przelać zimną wodą.Każdą rurkę nadziewać ruskim farszem i układać w naczyniu żaroodpornym.Na wierzch wyłożyć boczek z cebulką razem z tłuszczem i zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.Smacznego!
Ruskie cannelloni Eli
Etap 1

Tagi:

makaron sery ser