kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1347]

Ruskie kluski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczne kluski. Takie kluski to szybki w przygotowaniu pomysł na szybki i tani obiad. Polecam.

Ruskie kluski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ruskie kluski

 

Sposób przygotowania:

Ruskie kluski
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odstawiamy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski. Dodajemy twaróg, jajko, połowę przesmażonej cebuli, mąkę i przyprawy. Zagniatamy gładkie ciasto i formujemy kulki. Gotujemy w osolonej wodzie z olejem przez kilka minut, odcedzamy.

Kluski podajemy okraszone smażoną cebulką.
Ruskie kluski
Do przeciśnietych ziemniaków dodajemy ser i jajko.
Ruskie kluski
Następnie dodajemy przesmażoną cebulę i przyprawy.
Ruskie kluski
Z masy ziemniaczanej formujemy ruskie kulki.
Ruskie kluski
Ugotowane kluski przekładamy na cedzak i odsączamy.