Sposób przygotowania:
Rolada z farszem szpinakowo-serowym
Pierś z indyka pokroić w plastry i rozbić tak aby dało się zawinąć roladki. Każdy plaster posolić , posypać pieprzem i tymiankiem. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażyć szpinak z czosnkiem. Na koniec szpinak wymieszać z kozim serem. Całość doprawić solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa smarować farszem i zawinąć w roladki.Podsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Roladki przełożyć do żaroodpornego naczynia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po ok.15 minutach sprawdzić czy mięso jest miękkie.Przygotować kopytka : ziemniaki obierać, ugotować i wystudzić. Przepuścić przez prasę lub maszynkę. Ziemniaki połączyć z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną i jajkiem i. Wyrobić ciasto. Oderwać porcje ciasta i formować wałki. Nożem odciąć kluski o około 3 cm szerokości. Jeśli ciasto się lepi podsypać je dodatkowo mąka pszenną.Kopytka gotować w osolonej wodzie do czasu aż wypłynąć na wierzch. Wyłowić łyżką cedzakową i podać z roladą oraz zasmażonymi buraczkami.