wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Ryba dla dzieci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zamiast tradycyjnej panierki, używam serowej. Do tej rybki dodaje surówkę z kiszonej kapusty i ziemniaki. I danie obiadowe gotowe.

Ryba dla dzieci

Składniki:

Ryba dla dzieci

 

Sposób przygotowania:

Ryba dla dzieci
Rybę kroimy na kawałki wg własnego uznania. Posypujemy solą i pieprzem. Na tarce o grubych oczkach ścieramy ser, następnie przekładamy go do miseczki, mieszamy razem z mąką. Rybę panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w serze. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz-oliwę, i smażymy kawałki ryb na złoty kolor. Podajemy zaraz po przygotowaniu.