oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Ryba duszona w papryce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne ryby duszona w papryce...

Ryba duszona w papryce

Składniki:

Ryba duszona w papryce

 

  • 1 kg ryby
  • 50 dag papryki słodkiej
  • 2 dag cebuli
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • sól
  • cukier
  • papryka w proszku
  • 1/2 szkl oleju sojowego lub oliwy
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Ryba duszona w papryce
Rybę sprawić, umyć i podzielić na porcje. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokrajać w paseczki, obraną i umytą cebulę pokrajać w piórka. W rondlu ułożyć warstwami paprykę z cebulą oraz rybę, każdą warstwę oprószyć solą i sproszkowaną papryką. Dodać olej, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem w rondlu, następnie dodać pastę pomidorową, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i sałatą.

Tagi:

ryba ryby