Sposób przygotowania:
Ryba duszona w piwie
To proste i smaczne danie , nie wymagające wielkich kulinarnych uzdolnień.
Kuchnia prosta często jest najlepsza ;)
Filety dzielimy na mniejsze kawałki (w np na połowę), solimy i pieprzymy do smaku i ostawiamy na 10 minut .
Cebulkę kroimy w piórka i smażymy z odrobiną tłuszczu do zeszklenia.
W żaroodpornym naczyniu na dno rozkładamy połowę cebulki , na nią kładziemy kawałki ryby.
Resztę przesmażonej cebulki rozkładamy na wierzch ryb i wysypujemy na całość zielony, mrożony groszek.
Podlewamy wszystko piwem (ok 3/4 szklanki).
Wstawiamy otwarte naczynie do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika na 20 - 25 minut.
Kuchnia prosta często jest najlepsza ;)
Filety dzielimy na mniejsze kawałki (w np na połowę), solimy i pieprzymy do smaku i ostawiamy na 10 minut .
Cebulkę kroimy w piórka i smażymy z odrobiną tłuszczu do zeszklenia.
W żaroodpornym naczyniu na dno rozkładamy połowę cebulki , na nią kładziemy kawałki ryby.
Resztę przesmażonej cebulki rozkładamy na wierzch ryb i wysypujemy na całość zielony, mrożony groszek.
Podlewamy wszystko piwem (ok 3/4 szklanki).
Wstawiamy otwarte naczynie do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika na 20 - 25 minut.