Jazoo

Jazoo

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Ryba duszona w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba duszona w piwie z groszkiem i cebulką , pycha :)

Ryba duszona w piwie

Składniki:

Ryba duszona w piwie

 

  • 3-4 filety Mintaja (lub Morszczuka)
  • 2 duże cebule
  • 1 paczka (ok 400g) mrożonego zielonego groszku
  • 3/4 szklanki piwa

Sposób przygotowania:

Ryba duszona w piwie
To proste i smaczne danie , nie wymagające wielkich kulinarnych uzdolnień.
Kuchnia prosta często jest najlepsza ;)

Filety dzielimy na mniejsze kawałki (w np na połowę), solimy i pieprzymy do smaku i ostawiamy na 10 minut .
Cebulkę kroimy w piórka i smażymy z odrobiną tłuszczu do zeszklenia.
W żaroodpornym naczyniu na dno rozkładamy połowę cebulki , na nią kładziemy kawałki ryby.
Resztę przesmażonej cebulki rozkładamy na wierzch ryb i wysypujemy na całość zielony, mrożony groszek.
Podlewamy wszystko piwem (ok 3/4 szklanki).

Wstawiamy otwarte naczynie do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika na 20 - 25 minut.

Tagi:

piwo