malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Ryba gotowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filet pangi gotowany z warzywami.

Ryba gotowana

Składniki:

Ryba gotowana

 

  • 1/2kg filet panga
  • marchewka
  • pietruszka
  • cebula
  • cytryna
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba gotowana
Marchewkę, pietruszkę i cebulę obieramy i gotujemy. Filety pangi oczyszczamy. Wkładamy do wywaru i gotować na małym ogniu 20 minut. Dodajemy sól i pieprz. Filety wykładamy na talerz, skrapiamy sokiem z cytryny, możemy również polać roztopionym masłem. Możesz też polać rybę sosem: wywar przecedź, dodaj łyżkę mąki i doprowadź do wrzenia. Rybe podawaj z ziemniakami.