Sposób przygotowania:
Ryba na pewno nie po grecku :Filety rybne rozmrozić i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi.
Posolić, posypać pieprzem i oprószyć mąką .
Usmażyć na oleju na rumiano.
Zdjąć z patelni .
Na 2 łyżkach oleju zeszklić cebulę nie rumieniąc jej .
Wlać sok z brzoskwini i bulion.
Dodać ketchup, koncentrat, pieprz ,szczyptę soli, sos sojowy . Dusić 10 minut.
Dołożyć brzoskwinie, paprykę , ogórek i dusić jeszcze 5 minut.
W naczyniu układać warstwami : sos , rybę pokrojoną w 2 cm paski , sos. Przykryć . Zostawić do ostygnięcia , a potem wstawić do lodówki na 4 godziny.
* Jeśli ktoś ma dostęp do kostek bulionu rybnego to może rozpuścić 1/2 w szklance wrzątku i użyć zamiast bulionu warzywnego
Pyza
Babciagramolka
Sarenka
kinga
iwi69
msewka
Babciagramolka
Oj chyba się nie da brzoskwiń schować -tez miałam pierwszy raz kluskę w gardle jak miałam pierwszy raz jeść - jakoś mi się ryba z brzoskwinią nie za bardzo podobała . Ale jak spróbowałam to moge powiedziec ,ze uwielbiam.