Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Ryby pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć.
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i zalać wrzącą wodą. Gotować 15 minut z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.
Odlać pół szklanki wywaru i rozmieszać w nim koncentrat. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na patelni, dodać do warzyw, dolać koncentrat. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
W garnku układać na przemian rybę i warzywa. Odstawić do lodówki.
Rybę najlepiej przygotować 3 dni przed podaniem.
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i zalać wrzącą wodą. Gotować 15 minut z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.
Odlać pół szklanki wywaru i rozmieszać w nim koncentrat. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na patelni, dodać do warzyw, dolać koncentrat. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
W garnku układać na przemian rybę i warzywa. Odstawić do lodówki.
Rybę najlepiej przygotować 3 dni przed podaniem.