Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Filety rybne umyć,dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem,przyprawić solą,pieprzem i przyprawą do ryb.Pokroić w 5 cm. kawałki,obtaczać w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju.Rybę zdjąć z patelni,ułożyć na papierowych ręcznikach,żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.Warzywa pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach.Zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na oleju(ja daję sporą ilość oleju do cebuli),dodać do duszonych warzyw,wraz z koncentratem pomidorowym i przyprawami(oprócz przyprawy do ryb).Dusić od zagotowania 5-10 minut.Na dno półmiska wlać trochę sosu warzywnego,ułożyć na nim rybę,polać sosem.Czynność powtarzać do wyczerpania składników.
kinga
Sarenka
Kilmeny
Śliweczka
Witaj Kilmeny.Przepis zamieściłam w dziale ryb,a nie potraw wegetariańskich.Jeżeli prosisz o zmianę oznaczeń to zwróć się z tym do kogo innego,ponieważ ja na to,jak się okazuje nie mam wpływu i sama się zdziwiłam,że ta potrawa wylądowała w dziale wege.Pozdrawiam.