saszka

saszka

Kucharz
[Przepisów: 5]

ryba po japońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nawet Islandczycy zajadali się tą rybką i byli zachwyceni.W sam raz na zbliżające się święta i nie tylko.

ryba po japońsku

Składniki:

ryba po japońsku

 

  • 1kg.morszczuka pokroić na 4części.(w kostki)

 

  • CIASTO:
  • 2szkl. mąki
  • 1szkl.wody lub piwa
  • 2 jajka
  • 2 łyżki wegety
  • Rybę moczyć w ciście i smażyć na złoty kolor.

 

  • FARSZ:
  • 1duży słoik ogórków konserwowych
  • 1 duży słoik papryki konserwowej
  • 2 duże cebule
  • wszystko pokroić w drobna kostkę i wymieszać

 

  • ZALEWA:
  • 3 szkl.wody
  • 3/4szkl.oleju
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki cukru
  • słoik koncentratu pomidorowego
  • 6 łyżek pikantnego ketchupu
  • sól,pieprz,papryka do smaku
  • Wszystko zagotować.

Sposób przygotowania:

ryba po japońsku
Gdy wszystko już gotowe układać w naczyniu,warstwa ryby,warstwa farszu i tak na zmianę całość zalać gorącą zalewą.