lena

lena

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Ryba po japońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce...

Ryba po japońsku

Składniki:

Ryba po japońsku

 

  • 1 kg pangi(mintaja,morszczuka)
  • 2 papryki czerwone
  • 5 ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • 0,5 szklanki oleju
  • 4 łyżki octu
  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżeczek cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:

Ryba po japońsku
Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym lub w panierce. Do garnka wlać olej ,ocet i wodę, pozostałe składniki pokroić w paseczki, cebulę w pół krążki.Włożyć do garnka, dodać cukier i sól.Dusić do miękkości.Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i ketchup,poddusić.Rybę ułożyć w dużym naczyniu, zalać sosem.Po wystygnięciu włożyć do lodówki.