Mirka227

Mirka227

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Ryba po węgiersku

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Koleżanki mąż nie jest królem kuchni, ale tę rybkę robi cudownie, od 10 lat także gości i na moim stole

Ryba po węgiersku

Składniki:

Ryba po węgiersku

 

  • 3 szklanki wody,
  • ½ szklanki octu,
  • ½ szklanki oleju,
  • 3 średnie cebule,
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 3 łyżki ketchupu,
  • 3 listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka papryki słodkiej,
  • papryka świeża.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po węgiersku
Zeszklić na oleju grubo pokrojoną cebulę i surową paprykę. Dusić, podlać wodą, dodać przecier, ketchup, przyprawy. Na koniec ocet, cukier. Podgotować. Rybę usmażyć. Zalać zalewą. Pasteryzować.