Sposób przygotowania:
Ryba po węgiersku
Zeszklić na oleju grubo pokrojoną cebulę i surową paprykę. Dusić, podlać wodą, dodać przecier, ketchup, przyprawy. Na koniec ocet, cukier. Podgotować. Rybę usmażyć. Zalać zalewą. Pasteryzować.
Koleżanki mąż nie jest królem kuchni, ale tę rybkę robi cudownie, od 10 lat także gości i na moim stole
kinga
Mirka227
Raz zrobiłam z łososia, którego dostałam od sąsiada i także wyszło super!!!
kinga
No teraz to już wszystko wiem,dziękuję:))Jak już pisałam wcześniej przepis mi się podoba i dodaję go do ulubionych gdyz bardzo lubie rybki,co prawda nie mam mozliwości zrobić z ryb złowionych,ale myżlę,ze kupne tez będą dobre,a te składniki na zalewę to jak dobrze zrozumiałam wystarczają na 3-4 kg tak?Pytam bo dla mnie proporcje troche za duze,wiec gdy bedę robiła to je zmniejsze poprostu:)
kinga
Mirka227
Rybę solę i pieprzę, obtaczam w mące i na olej.
Zalewa jest na 3-4 kg ryb.
Doro
msewka