dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ryba w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne filety rybne w galaretce.

Ryba w galarecie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ryba w galarecie

 

  • 1/2 filetów z miruny
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 - 2 marchewki z rosołu
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1/2 pietruszki z rosołu
  • 2 łyżki żelatyny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba w galarecie
Filety rybne dokładnie płuczemy i osuszamy. Gotujemy ok 4 - 5 minut w bulionie. Następnie wyjmujemy z wywaru. Układamy na półmisku wraz z pokrojonymi w kostkę marchewkami, pietruszką i groszkiem. Wywar odcedzamy na sitku. Doprawiamy do smaku. W gorącym wywarze rozpuszczamy żelatynę. Tężejącą galaretką zalewamy rybę. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.
Ryba w galarecie
Obgotowane filety rybne układamy w salaterce.