Sposób przygotowania:
Ryba w jarzynachprzygotowanie ryby
Rybę rozmrażamy na durszlaku i pozwalamy jej ocieknąć z wody.
Dodatkowo osuszamy ją ręcznikiem kuchennym, naciskając aby wycisnąć jak najwięcej wody.
Kroimy na mniejsze kawałki, lekko solimy i oprószamy mąką.
Rybę obsmażamy na mocnym ogniu z obu stron, odkładamy na ręcznik.
Na tym samym tłuszczu szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulę
przesypywanie jarzyn
Warzywa ścieramy na dużych oczkach tarki do warzyw, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i dodajemy cebulę, przyprawy i gotujemy 15 minut.
przygotowanie sosu
Odlewamy 0,5 szklanki wody i rozpuszczamy w nie koncentrat pomidorowy- chwilę gotujemy razem .
wykończenie potrawy
W naczyniu np żaroodpornym układamy na przemian warstwę warzyw i ryb,ostatnią warstwą muszą być warzywa.
Naczynie przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin, do przegryzienia się:)
najlepiej smakuje 1-2 dni po przygotowaniu.
Smacznego:)