Sposób przygotowania:
Ryba na jarzynach
Rybę rozmrażam osączam z nadmiaru wody na reczniku papierowym nacieram przyprawą do ryby i pieprzem cytrynowym odstawiam na pół godziny. Bułkę tartą mieszam z ziarnami sezamu oraz zmielonymi orzechami.Jajko roztrzepuję w misce,rybę obtaczam najpierw w mące pszennej a następnie w jaku i panieruję w bułce z dodatkami. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni,usmażoną odkąłdam na talerz. Sos: Warzywa myję cebulę obieram ,kroję wszystko w kostkę.Do rondelka wlewam 2-3 łyżki oleju wrzucam cebulę i duszę pod przykryciem 5 minut.Po tym czasie dodaję paprykę i cukinię i dusze kolejne 10 minut aż warzywa zmiękną ale będą jędrne,dokładam koncentrat i doprawiam do smaku pieprzem oraz solą ,wsypuję szczypte tymianku do smaku. Usmażoną rybe układam na owalnym półmisku obkładam dookoła jarzynka i podaje.Smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!