Sposób przygotowania:
ryba w jarzynach
Rybę opłukać, posolić i obtoczyć w mące . Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
Włoszczyznę obrać, zetrzeć na trace , cebulę drobno posiekać. warzywa dusić do miękkości na niewielkiej ilości oleju mozna dodac troszkę wody doprawiamy sola i pieprzem Pod koniec duszenia dodać koncentrat. Usmażona rybkę kładziemy do naczynia i na wierzch kładziemy nasze warzywa jesli mamy jakiś sos z warzyw to równeiż go wlewamy ale nie za duzo
rybka najlepiej smakuje po kilu godzinach
Włoszczyznę obrać, zetrzeć na trace , cebulę drobno posiekać. warzywa dusić do miękkości na niewielkiej ilości oleju mozna dodac troszkę wody doprawiamy sola i pieprzem Pod koniec duszenia dodać koncentrat. Usmażona rybkę kładziemy do naczynia i na wierzch kładziemy nasze warzywa jesli mamy jakiś sos z warzyw to równeiż go wlewamy ale nie za duzo
rybka najlepiej smakuje po kilu godzinach