basiacierocka

basiacierocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

ryba w jarzynach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ryba w jarzynach jest najlepsza na drugi dzień :)

ryba w jarzynach

Składniki:

ryba w jarzynach

 

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 5 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 mały seler
  • 1 cebula
  • 100 g mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyzki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz,

 

Sposób przygotowania:

ryba w jarzynach
Rybę opłukać, posolić i obtoczyć w mące . Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
Włoszczyznę obrać, zetrzeć na trace , cebulę drobno posiekać. warzywa dusić do miękkości na niewielkiej ilości oleju mozna dodac troszkę wody doprawiamy sola i pieprzem Pod koniec duszenia dodać koncentrat. Usmażona rybkę kładziemy do naczynia i na wierzch kładziemy nasze warzywa jesli mamy jakiś sos z warzyw to równeiż go wlewamy ale nie za duzo
rybka najlepiej smakuje po kilu godzinach