Sposób przygotowania:
Ryba w jarzynach.
Filety dzielimy na 8 części(bez skóry).Umyte warzywa zetrzeć na tarce z grubymi dziurkami,pory kroimy na plastry,wrzucamy do miski i mieszamy z przyprawami.Przygotujemy osiem sporych kawałków foli aluminiowej,aby zawinąć rybę i warzywa.Smarujemy
każdy kawałek oliwą,nakładamy łyżkę warzyw,kawałek ryby,jeszcze raz łyżkę warzyw i szczelnie ja zawijamy. Podajemy w folii,odwiniętej lekko i posypujemy posiekaną pietruszką. Pieczemy ok 30min.w 200 stopniach.
każdy kawałek oliwą,nakładamy łyżkę warzyw,kawałek ryby,jeszcze raz łyżkę warzyw i szczelnie ja zawijamy. Podajemy w folii,odwiniętej lekko i posypujemy posiekaną pietruszką. Pieczemy ok 30min.w 200 stopniach.