Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Ryba w jarzynach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czas przygotowania 15 min.bez pieczenia.

Ryba w jarzynach.

Składniki:

Ryba w jarzynach.

 

  • 80-100 dag filetów ze szczupaka lub jakaś inna ryba
  • 2 duże marchewki
  • 2 pory
  • 1 seler
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki przyprawy np.vegeta
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Ryba w jarzynach.
Filety dzielimy na 8 części(bez skóry).Umyte warzywa zetrzeć na tarce z grubymi dziurkami,pory kroimy na plastry,wrzucamy do miski i mieszamy z przyprawami.Przygotujemy osiem sporych kawałków foli aluminiowej,aby zawinąć rybę i warzywa.Smarujemy
każdy kawałek oliwą,nakładamy łyżkę warzyw,kawałek ryby,jeszcze raz łyżkę warzyw i szczelnie ja zawijamy. Podajemy w folii,odwiniętej lekko i posypujemy posiekaną pietruszką. Pieczemy ok 30min.w 200 stopniach.