Sposób przygotowania:
Ryba w pomidorowym sosie z brzoskwinią i cebulą
Filety rybne z każdej strony solimy i pieprzymy. Następnie panierujemy je kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na rybę wykładamy cebulę pokrojoną w piórka, zeszkloną na patelni.
Na każdej porcji ryby umieszczamy odsączoną z zalewy połówkę brzoskwini. Sok brzoskwiniowy mieszamy z koncentratem pomidorowym. Tak przygotowanym sosem polewamy rybę.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C przez ok. 30 minut.
Na każdej porcji ryby umieszczamy odsączoną z zalewy połówkę brzoskwini. Sok brzoskwiniowy mieszamy z koncentratem pomidorowym. Tak przygotowanym sosem polewamy rybę.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C przez ok. 30 minut.