peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 226]

Ryba w porach i pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rewelacyjne, szybkie a przy tym wykwintne danie rybne.

Ryba w porach i pieczarkach

Składniki:

Ryba w porach i pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Ryba w porach i pieczarkach
Rybę najlepiej użyć świeżą, jeśli mamy mrożoną wcześniej ją rozmrażamy i odlewamy wodę. Oczyszczoną rybę dzielimy na małe kawałki. Pora myjemy i siekamy na cienkie paski. Margarynę rozpuszczamy na patelni i podsmażamy rybę razem z porem przez około 10 minut. Pieczarki myjemy i obieramy, drobno kroimy - dodajemy do ryby wraz z winem i dusimy jeszcze 5 minut. Śmietanę mieszamy z solą i białym pieprzem, hartujemy łyżką sosu z ryby i dodajemy na patelnie. Mieszamy już nie gotując. Rybę podajemy posypaną natką pietruszki.

Tagi:

ryba ryby