Sposób przygotowania:
Ryba w soczystym sosie po grecku
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy do garnka i smażymy na oleju, aż będzie lekko miękła. Marchewki i pietruszki obieramy ze skórki i myjemy. Ścieramy na tarce na dużych oczkach, dorzucamy do cebuli. Podlewamy szklanką wody, doprawiamy solą i pieprzem oraz Kucharkiem, dodajemy liście laurowe i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę dusimy, aby smaki przegryzły się.W międzyczasie płaty dorsza przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony aż mąka lekko zrumieni się a ryba będzie usmażona.Na talerzu układamy porcję ryby i przykrywamy ją kołderką z naszego sosu. Smacznego